Bu balıqlar xərçəngə səbəb olur

 


Mütəxəssislər xərçəngə səbəb olan ən təhlükəli balıq növünü açıqlayıblar.


Mütəxəssislərin fikrincə, həftədə ən azı iki dəfə pəhrizinizə balıq daxil etmək lazımdır. 


Balıq sağlamlığı qorumaq üçün istehlak edilməsi tövsiyə edilən bir məhsuldur. Ancaq bütün balıq növləri eyni dərəcədə faydalı deyil, bəziləri təhlükəli ola və hətta xərçəngə səbəb ola bilər.


Məsələn, duzlu balıq xərçəngə səbəb ola bilər, ona görə də onu yeməkdən çəkinmək və qida rasionunuza tez-tez əlavə etməmək tövsiyə olunur.


Həkimlər duzlu balıqları kolbasa kimi emal edilmiş ətlərlə birlikdə 1-ci qrup kanserogen kimi təsnif edirlər. Duzlu balıq uzun müddət saxlandıqda kanserogen əlavə məhsullar əmələ gəlir ki, bu da belə məhsullardan istifadə edən insanlarda xərçəngə səbəb olur.


Ümumilikdə balıqların zülal, omeqa-3 yağ turşuları və digər vacib qida maddələri ilə zəngin sağlam qida olduğunu xatırlamaq lazımdır.


Bununla belə, hər bir məhsulda olduğu kimi, orta və müxtəlif istehlak, eləcə də istehlakdan əvvəl məhsulun təhlükəsizliyi və düzgün işləməsi üçün tövsiyələrə riayət etmək vacibdir.

Tarix: 14-04-2024, 08:39
Baxış sayı: 261







TAM XƏBƏR
Bütün
Xəbərlər
Müsahibə
Foto
Sorğu
Günün fotosu

Ağadadaş Ağayevin keçmiş gəlini dələduzluq edir? - FOTOLAR

Son xəbərlər